مالیات
https://www.aparat.com/v/g7125u9
https://www.aparat.com/v/vyoyw99
https://www.aparat.com/v/zleu72u
https://www.aparat.com/v/r93j418
https://www.aparat.com/farshid66
https://www.aparat.com/v/k79n11r
انواع مالیات در ایران را میتوان به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم کرد. منظور از مالیات غیرمستقیم، مالیاتی است که بر روی کالاها و خدمات وضع میشود. مالیات غیرمستقیم نیز توسط مردم پرداخت میشود اما چون مستقیماً از آنها دریافت نمیشود و باواسطه بهحساب اداره مالیات واریز میشود، مالیات غیرمستقیم معاف از مالیات نامیده میشود.
معمولاً بیشتر چالش افراد و اشخاص با مالیاتهای مستقیم است. چراکه این مالیاتها مستقیماً میتواند بر روی درآمد آنها تأثیرگذار باشد و موجب کاهش درآمدشان شود. به همین دلیل افراد حقیقی و حقوقی سعی میکنند با تشکیل یک واحد حسابداری منظم و استفاده از نرم افزار حسابداری خدماتی و شرکتی در ارائه مالیات خود دقیق عمل کنند. آنچه در ادامه بررسی میکنیم بیشتر برای افراد حقوقی کاربردی است.
معافیت مالیاتی شامل چه مواردی میشود؟
قانون مالیات های مستقیم در رابطه با اعطای معافیتهای مالیاتی تحت نظارت سازمان امور مالیاتی کشور شامل 14 مادهقانونی است که به سبب آنها افراد از پرداخت مالیات معاف میشوند. در ادامه این موارد چهاردهگانه به همراه تبصرههای آن را بهصورت دقیق بررسی میکنیم. اما اگر بخواهیم این معافیتها را نام ببریم مشمول این موارد میشود:
- معافیت مالیات بر حقوق کارگران و کارمندان
- معافیت هزینه های درمان
- معافیت مالیات جوایز علمی و پژوهشی
- معافیت اختراع و اکتشاف
- معافیت سپرده های بانکی
- معافیت جهیزیه و مهریه
- معافیت فعالیت های کشاورزی
- معافیت حقوق افراد شاغل در مناطق کمتر توسعه یافته
- معافیت فعالیت های آموزشی
- معافیت فعالیت بخش های تعاونی
- معافیت بخش صادرات
- معافیت صنایع دستی
- معافیت فعالیت های تولیدی، معدنی و گردشگری
- معافیت سود حاصل از تامین مالی پروژه ها
- معافیت عبور ترانزیت کالاها
- معافیت فعالیت اقتصادی در مناطق آزاد تجاری- صنعتی
- معافیت مالیات فعالیتهای فرهنگی و هنری
ماده 1
ماده 180 خودش مقیم رو تعریف کرده: اده 180 ـ هر شخص حقیقی ایرانی که با ارائة گواهی نمایندگیهای مالی یا سیاسی دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج ثابت کند که از درآمد یک سال مالیاتی خود در یکی از کشورهای خارج به عنوان مقیم مالیات پرداخته است از لحاظ مالیاتی در آن سال مقیم خارج از کشور شناخته خواهد شد مگر در یکی از موارد زیر: 1 ـ در سال مالیاتی مزبور در ایران دارای شغلی بوده باشد. 2 ـ در سال مالیاتی مزبور لااقل شش ماه متوالیا یا متناوبا درایران سکونت داشته باشد. 3 ـ توقف در خارج از کشور به منظور انجام مأموریت یا معالجه یا امثال آن بوده باشد. تبصره ـ اشخاص حقیقی یا حقوقی ایرانی مقیم ایران در صورتی که درآمدی از خارج کشور تحصیل نموده و مالیات آن را به دولت محل تحصیل درآمد پرداخته باشند و درآمد مذکور را دراظهارنامه یا ترازنامه و حساب سود و زیان خود حسب مورد طبق مقررات این قانون اعلام نمایند مالیات پرداختی آنها در خارج ازکشور و یا آن مقدار مالیاتی که به درآمد تحصیل شده در خارج کشور با تناسب به کل درآمد مشمول مالیات آنان تعلق میگیرد، هر کدام کمتر باشد از مالیات بر درآمد آنها قابل کسر خواهد بود. مثال: یک سال تو کانادا پول در میاری میاریش تو کشورایران 1000 دلار مالیات رو حساب میکند. معادل دلاری اش میکنم مثلا میشه 1200 دلار بعد ازش از 1000 دلار 200 دلار کم میکنم
|
۲ |
ماده 2
-1 وزارتخانهها و موسسات دولتی; -2دستگاههایی که بودجه آنها وسیله دولت تأمین میشود. -3 شهرداریها و دهیاریها[2] تبصره– اعمال این ماده از زمان تأسیس دهیاریهای کشور میباشد. مالیاتهایی که قبل از لازم الاجرا شدن این قانون به دهیاریها تعلق گرفته و اخذ شده است، مشمول معافیت این قانون نمیشود[3]. -4بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی دارای مجوز معافیت از طرف حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری[4]. تبصره 1- شرکتهایی که تمام یا قسمتی از سرمایه آنها متعلق به اشخاص و موسسههای مذکور در بندهای فوق باشد، سهم درآمد یا سود آنها مشمول حکم این ماده نخواهد بود. حکم این تبصره مانع استفاده شرکتهای مزبور از معافیتهای مقرر در این قانون، حسب مورد، نیست. تبصره2 - درآمدهای حاصل از فعالیتهای اقتصادی از قبیل فعالیتهای صنعتی، معدنی، تجاری، خدماتی و سایر فعالیتهای تولیدی برای اشخاص موضوع این ماده، که به نحوی غیر از طریق شرکت نیز تحصیل میشود، در هر مورد به طور جداگانه به نرخ مذکور در ماده (105) این قانون مشمول مالیات خواهد بود. مثل بقیه باید 25 درصد سودتون را مالیات بدین مسئولان اداره امور در اینگونه موارد نسبت به سهم فعالیت مذکور مکلف به انجام دادن تکالیف مربوط طبق مقررات این قانون خواهند بود. در غیر این صورت نسبت به پرداخت مالیات متعلق با مودی مسوولیت تضامنی خواهند داشت. تبصره 3- حذف شد.[5]
|
قانون مالیات های مستقیم
قانون مالیات بر الرزش افزوده
قانون مالیات شرکت های دانش بنیان
انواع مالیات
بسته به این داره که شخص حقوقی باشی یا حقیقی
مالیات بردارایی ودرامد در این تاکید بر مالیات بر درامد فقطط مالیات بر ارث در ایران وجود داره
اگه شخص حقیقی باشه درامد بر عملکرد باید برسی کرد زیر مجموعه مالیات بر مشاغل
اگه حقوقی باشه متفاوته
معافیات مالیاتی شرکت های دانش بنیان به صورت کلی نیست باید قانونش رو پیدا کنی
نرخ صفر مالیاتی تا ابد معافیت مالیاتی نیستین به شرطی که انجام وظایف قاونی انجام بدی اگه انجام ندی معاف نمیشی
افرادی که نمیدانند نرخ صفر مالیات چیست، به اشتباه تصور میکنند که این سیاست همان معافیت مالیاتی است. همه کسبوکارهایی که کد اقتصادی خود را دریافت کردهاند، حتی اگر در بازهای از زمان فعالیت اقتصادی نداشته باشند، باید اظهارنامه مالیاتی خود را (حتی بهصورت سفید) تسلیم دولت کنند. باتوجهبه این موضوع، نداشتن فعالیت اقتصادی به معنای مالیات با نرخ صفر نخواهد بود.
مراکز خدماتی مانند بیمارستان، هتل و مراکز گردشگری در کنار درآمد ابرازی ناشی از فعالیت تولیدی و معدنی اشخاص حقوقی غیردولتی
صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، شرکتهای تعاونی روستایی، عشایری، کشاورزی، صیادان، کارمندی، کارگری و اتحادیههای دانشآموزی و دانشجویی
معافیت مالیاتی
• طبیعت دائمی: معافیت مالیاتی به مشاغل و بنگاههای تولیدی اشاره دارد که بهطور دائمی از پرداخت مالیات معاف هستند. این معافیت به دلیل خصوصیت یا نقش خاص کسبوکار در اقتصاد تعیین میشود و مشمولان آن بهصورت دائمی از پرداخت مالیات معاف میشوند.
• عدم نیاز به اظهارنامه: بسیاری از مشمولان معافیت مالیاتی، به تحویل اظهارنامه مالیاتی در هر دوره نیاز ندارند. این مشاغل به دلیل ماهیت معین یا نقش استراتژیک در اقتصاد بهصورت مداوم از پرداخت مالیات معاف هستند.
مالیات با نرخ صفر
• طبیعت موقت: نرخ صفر مالیات برای مدت زمان محدودی اعمال میشود. این نرخ مالیاتی با هدف حمایت از کسبوکارها و افزایش راندمان اقتصادی بهصورت موقت در نظر گرفته میشود.
• نیاز به اظهارنامه: کسبوکارهای مشمول مالیات نرخ صفر باید در موعد مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره مالیات تحویل دهند. این اظهارنامه برای اداره مالیات اطلاعات دقیقی از درآمد و هزینههای کسبوکار فراهم میکند.
------------------------------------------------------------------------
اگه حتی در ایران باشی ولی درامد از خارج داره تامین میشه بازم مشمول مالیات میشی
https://www.aparat.com/v/g7125u9
- کلیه اتباع غیر ایرانی (اعم از حقیقی یا حقوقی) که در ایران درآمد دارند، مشمول مالیات هستند.
شخاص حقیقی به نکات و تکالیف مالیاتی خود توجه نمایند:
- اشخاص حقیقی و کسب و کارهای حقیقی باید در مهلت قانونی اظهارنامه مربوط به سال مالی خود را تسلیم نمایند و در پی آن مالیات خود را نیز پرداخت کنند.
- صاحبان مشاغل باید نسبت به نوع فعالیت تجاری و گروه بندی مالیاتی خود دفاتر قانونی و مشاغل موضوع تجارت را از ابتدای سال مالی ثبت و نگهداری کند.
- اشخاص حقیقی باید در پایان سال مالی و تا پایان مهلت قانونی که آخر خرداد ماه (3 ماه بعد از اتمام سال مالی) سال بعد است ترازنامه یا خلاصه وضعیت درآمد و هزینهها را برای محاسبه و تعیین مالیات اشخاص حقیقی به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند.
- اگر اخرین روز مهلت قانونی اظهارنامه مصادف به روز تعطیل باشید ، مهلت قانونی ارسال اظهارنامه به اولین روز بعد تعطیلی موکول میشود.
- اشخاص حقیقی مالیات را براساس نرخ ماده ۱۳۱ قانون، و به صورت پلکانی پرداخت میکنند.
- صاحبان مشاغل تا 4 ماه بعد از شروع کسب و کار خود وقت دارند برای بهرهمندی از مشوق ها و معافیتهای مالیاتی، مراتب را به اداره مالیات محل فعالیت خود اعلام کنند.
- مودی برای رسیدگی پرونده خود توسط ممیز مالیاتی در صورت درخواست ایشان ملزم به ارائه دفاتر خود می باشد.
فرمول محاسبه مالیات اشخاص حقیقی
مالیات اشخاص حقیقی به کمک نرخ های مندرج در ماده 131 قانون مالیاتهای مستقیم که به صورت پلکانی است محاسبه میشود. این نرخ ها به ترتیب معادل ۱5% و 20% و 25% میباشد.
- نرخ ۱5% تا ۵۰ میلیون تومان اول درآمد مشمول مالیات
- نرخ 20% درصد تا ۵۰ میلیون تومان دوم درآمد مشمول مالیات
- نرخ 25% درصد برای مابقی درآمد مشمول مالیات که از 100 میلیون به بالا میباشد
هر شخص حقیقی مطابق ماده ۱۰۱ ق. م. م، مبلغ 360 میلیون ریال برای سال ۱۴۰۰ مشمول معافیت است. بقیه درآمد مشمول مالیات نیز براساس نرخهای مذکور ماده 131 محاسبه میگردد.
مودیان میتوانند با ثبت نام و ورود به سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی سابقه پروندههای خود را مشاهده و بررسی نمایند و از بدهی های مالیاتی خود آگاه شوند. به مثال زیر توجه کنید:
به عنوان مثال، یک کسب و کار در سال ۱۴۰۰ معادل مبلغ 500 میلیون تومان فروش دارد. از این مبلغ، 340 میلیون تومان هزینه میباشد. سود نهایی مبلغ 160 میلیون تومان است؛ مبلغ ۳۶ میلیون تومان معافیت مالیاتی برای ایشان در نظر گرفته میشود. این واحد کسبی برای مبلغ 124 میلیون تومان طبق ماده 131 ق.م.م مالیات پرداخت میکند.
پله اول 7/500/000 = 50/000/000 * 15%
پله دوم 10/000/000 = 50/000/000 * 20%
پله سوم 6/000/000 = 24/000/000 * 25%
7/500/000 + 10/000/000 + 6/000/000 = 23/500/000 مالیات متعلقه
روش محاسبه مالیات اشخاص حقیقی یا مشاغل چگونه است؟
در مثال دیگر نحوه محاسبه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی را طبق نرخهای ماده ۱۳۱ ق.م.م بیشتر شرح میدهیم.
کل هزینهها – کل درآمد = درآمد خالص(سود)
سقف معافیت مالیاتی– درآمد خالص = درآمد مشمول مالیات
اداره امور مالیاتی با توجه به ضریب مربوط به اینتاکد فعالیت شخص حقیقی، سود مشمول مالیات را مشخص میکند. در پایان مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی طبق سود ابرازی از طرف مودی طی اظهارنامه و با توجه به ضریب اینتاکد فعالیت اقتصادی و به کمک نرخ ماده ۱۳۱ ق. م. م تعیین و تکلیف میشود.
اگر درآمد مشمول مالیات یک شخص حقیقی در سال ۱۴۰۰ بر اساس اینتاکد ، معادل 246 میلیون تومان باشد، مالیات اشخاص حقیقی برای عملکرد سال ۱۴۰۰ طبق نرخ ماده ۱۳۱ ق. م. م به صورت زیر محاسبه میشود.
مالیات با نرخ ۱5% در پله اول :
7/500/000 = 15٪ * 50/000/000
مالیات با نرخ 20% درصد در پله دوم :
10/000/000 = 20٪ * 50/000/000
مالیات با نرخ 25% در پله آخر:
146/000/000 = 100/000/000 – 246/000/000
36/500/000 = 25٪ * 146/000/000
جمع کل مالیات بر درآمد:
54/000/000 = 36/500/000 + 10/000/000 + 7/500/000
گروه های مالیاتی مشاغل
در ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم، بیان شده است که صاحبان مشاغل یا همان اشخاص حقیقی موضوع این فصل موظفند دفاتر و یا اسناد و مدارک حسب مورد را که با رعایت اصول و ضوابط مربوط از جمله اصول و ضوابط مربوط به تنظیم دفاتر تجاری موضوع قانون تجارت در خصوص تجار تنظیم میگردد برای تشخیص درآمد مشمول مالیات، نگهداری و اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس آنها تنظیم کنند.
آییننامه اجرائی مربوط به نوع دفاتر، اسناد و مدارک و روشهای نگهداری آنها اعم از ماشینی(مکانیزه) و دستی و نمونه اظهارنامه مالیاتی با توجه به نوع و حجم فعالیت حسب مورد برای مودیان مذکور و نیز نحوه ارائه آنها برای رسیدگی و تشخیص درآمد مشمول مالیات به مراجع ذیربط، توسط سازمان امور مالیاتی کشور تهیه شده و بهتصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی رسیده است.
با توجه به این آیین نامه، مشاغل به ۳ گروه تقسیم شدهاند که هر یک از این گروهها دارای تکالیف مختص به خود می باشند. پس مشخص شد که گروهبندی مالیاتی مشاغل از کجا نشات میگیرد. در ادامه ما شما را با هر یک از این ۳ گروه آشنا خواهیم کرد.
گروه اول مالیاتی مشاغل
صاحبان کسبوکارهای بزرگ و پردرآمد
کلیه اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغلی که یکی از سه شرط زیر را داشته باشند، جزء مشاغل گروه اول مالیاتی یا مشاغل گروه الف مالیاتی محسوب میشوند:
درآمد ابرازی آنها (اعم از فروش کالا و یا فروش توأم کالا و ارائه خدمات) بر اساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل آنها بیش از مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال (۳۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان) باشد. (بر اساس جزء ۹ بند الف ماده ۲ آییننامه اجرایی ماده ۹۵ ق.م.م)
مثال: مبنای گروهبندی سال ۱۴۰۲، مبلغ فروش و سایر درآمدهای مندرج در اظهارنامه عملکرد سال ۱۴۰۰ است.
آخرین درآمد قطعی شده (فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمات آنها) بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال باشد؛ معیار سنجش درآمد قطعی شده، برگ قطعی مالیات ابلاغی به مؤدی یا نماینده قانونی او، تا پایان دیماه سال قبل است.
مثال: برای عملکرد سال ۱۴۰۲، آخرین درآمد قطعی شده تا پایان دیماه سال ۱۴۰۱، موردبررسی قرار میگیرد.
اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل زیر فارغ از حجم فعالیتشان جزء اشخاص حقیقی گروه اول هستند:
- کلیه دارندگان کارت بازرگانی و واردکنندگان و صادرکنندگان
- صاحبان کارخانهها و واحدهای تولیدی و بهرهبرداران معادن دارای پروانه بهرهبرداری از وزارتخانه یا مراجع ذیربط
- صاحبان هتلهای سه ستاره و بالاتر
- صاحبان بیمارستانها، زایشگاهها، درمانگاهها و کلینیکهای تخصصی
- صاحبان مشاغل صرافی
- فروشگاههای زنجیرهای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذیربط
- صاحبان مؤسسات حسابرسی، حسابداری و دفترداری، خدمات مالی و ارائهدهندگان خدمات مدیریتی، مشاورهای، انفورماتیک و طراحی سیستم
- صاحبان مؤسسات حملونقل موتوری، زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری و یا باربر
گروه دوم مالیاتی مشاغل
صاحبان کسبوکارهای با درآمد متوسط و بالا
بر اساس بند ب ماده ۲ آییننامه اجرایی ماده ۹۵ ق.م.م، مشاغل گروه دوم مالیاتی یا مشاغل گروه ب مالیاتی کلیه اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغلی را در برمیگیرد که یکی از دو شرط زیر را داشته باشند:
درآمد ابرازی آنها (اعم از فروش کالا و یا فروش کالا و ارائه خدمات) بر اساس اظهارنامه مالیات بر عملکرد دو سال قبل، بیشتر از ۱۰۰ میلیارد ریال و کمتر یا برابر با ۳۰۰ میلیارد ریال باشد
آخرین درآمد قطعی شده (فروش کالا یا فروش کالا و ارائه خدمات) آنها بر اساس برگ قطعی مالیات ابلاغی تا پایان دیماه سال قبل، بین ۱۰۰ میلیارد ریال تا ۳۰۰ میلیارد ریال باشد.
گروه سوم مالیاتی مشاغل
گروه سوم در واقع کسانی اند که در دو دسته بالا جای نگرفتهاند. صاحبان مشاغلی که در گروه های اول و دوم قرار نمیگیرند جزو گروه سوم محسوب میشوند.
تعیین گروه مالیاتی مشاغل
برای تعیین گروه مالیاتی به چند نکته باید توجه داشت. اول اینکه آیا عنوان شغل شما در عناوین گروه اول است یا خیر؟ اگر عنوان شغلی در این دسته ذکر شده باشد، فارغ از حجم درآمد شما در دسته و گروه اول مالیاتی قرار دارید. نکته دوم برای تعیین گروه مالیاتی، توجه به درآمد ابرازی ( فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت) براساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل (اظهارنامه تسلیمی خردادماه هر سال مبنای تعیین گروه بندی سال بعد از تسلیم اظهار نامه عملکرد میباشد. به عنوان مثال مبلغ فروش و سایر درآمدهای مندرج در اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۳۹۷ مبنای گروهبندی سال ۱۳۹۹ میباشد) یا آخرین درآمد قطعی شده( فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت) خواهد بود. بر اساس اینکه درآمد ابرازی شما یا درآمد قطعی شده شما چه میزان است، شما در یکی از ۳ گروه بالا قرار خواهید گرفت.
باید توجه داشت که موارد بالا در مورد مشاغلی است که به فروش کالا یا فروش کالا و خدمات بصورت همزمان میپردازند. اما در مورد مشاغل صرفا خدماتی، در مواردی که مودیان صرفا به فعالیت ارائه خدمت اشتغال داشته باشند، پنجاه درصد (۵۰%) نصابهای تعیین شده مبنای گروه بندی میباشد.
همچنین صاحبان مشاغل و حرف موضوع این آییننامه در اولین سال ایجاد (تأسیس) به استثناء مودیانی که به واسطه موضوع فعالیت جزو گروه اول طبقهبندی شده اند، جزو گروه سوم محسوب و از سال سوم فعالیت به بعد می بایست بر اساس نصابهای مقرر طبقه بندی شده و نسبت به انجام تکالیف قانونی عمل نمایند.
تکالیف مالیاتی گروهبندی مشاغل
ممکن است این سوال برایتان پیش آید که فایده این تقسیمبندی چیست؟ در پاسخ باید گفت که قانون برای هر یک از این گروهها تکالیفی در نظر گرفته است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
تکالیف گروه اول
صاحبان مشاغل این گروه و کلیه اشخاص حقوقی موظفاند:
ارائه کلیه دفاتر روزنامه و کل و یا سایر دفاتر حسب مورد دستی یا ماشینی (مکانیزه یا الکترونیکی) متکی به اسناد و مدارک
نکته: اسناد و مدارک باید با رعایت مقررات مربوط به پلمپ دفاتر، ثبت رویدادها و نگهداری آنها، نگهداری و بایگانی شوند.
ارائه صورتحساب سود و زیان
ارائه ترازنامه
حتما بخوانید:معافیت از مالیات بر درآمد برای اشخاص حقیقی و حقوقی چه شرایطی دارد؟
تکالیف گروه دوم
این گروه باید اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود در هرسال مالیاتی را با شرایط زیر جمعآوری و نگهداری نمایند:
نگهداری اسناد و مدارک درآمدی مانند فروش کالا و خدمات بهصورت تفکیکی
ثبت و نگهداری کلیه اسناد و مدارک هزینهای مانند خرید کالا و خدمات و داراییها و سایر هزینهها بهصورت تفکیکی
جمعآوری و نگهداری کلیه اسناد و مدارک به ترتیب تاریخ وقوع رویدادهای مالی
تهیه و تنظیم صورت درآمد و هزینه ماهانه و سالانه
تکالیف گروه سوم
این گروه نیز باید اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود را با شرایط زیر جمعآوری و نگهداری نمایند:
نگهداری اسناد و مدارک درآمدی فروش کالا یا خدمات یا سایر درآمدها
نگهداری اسناد و مدارک خرید کالا و خدمات و داراییها و سایر اسناد و مدارک هزینهای
تهیه و تنظیم خلاصه درآمد و هزینه سالانه
سخن پایانی
در این مقاله با گروه بندی مالیاتی مشاغل آشنا شدیم و برخی از تکالیف ایشان را بیان کردیم. البته قوانین مالیاتی بسیار پیچیده و دشوارند و بسیاری از افراد از آن اطلاعی ندارند. به همین دلیل بهتر است در صورت لزوم شما نیز از خدمات وکیل متبحر در امور مالیاتی بهرهمند گردید. در صورت نیاز به چنین خدماتی میتوانید از خدمات برخط ما در پلتفرم حقوقی ترازو استفاده کنید.
الیات اشخاص حقوقی به چه صورت است؟
طبق جدول گروه بندی مشاغل 1403 فقط اشخاص حقیقی شامل گروه بندی مشاغل مالیاتی میشوند. افراد حقوقی بر اساس قوانین سازمان امور مالیاتی هر ساله باید در موعد مقرر مالیاتهای مرتبط با کسبوکارشان را برای سازمان امور مالیاتی ارسال کرده و پرداخت کنند. کلیه کسبوکارهای حقوقی در ابتدای کار با دریافت کد مالیاتی مشخص، مالیات آنها محاسبه میشود و طبق زمانبندی مشخص باید مالیاتهای مرتبط مانند ارزش افزوده یا مالیات دورهای را پرداخت کنند.
جریمههای سنگین مالیاتی در صورت پرداخت نکردن مالیات
سازمان امور مالیاتی قوانین سختگیرانهای برای فرارهای مالیاتی در نظر گرفته است. اگر کسبوکارها طبق زمانبندی مشخص مبالغ مالیاتی خود را پرداخت نکنند، متحمل جریمه خواهند شد. البته جرایم مالیاتی بر اساس نوع کسبوکار و اشخاص حقیقی و حقوقی متغیر خواهد بود. بهعنوان مثال درآمدهای اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی شامل 30 درصد جریمه و اشخاص حقوقی شامل 10 درصد جریمه خواهد شد.
برخی از مالیاتها را نیز میتوان بهصورت اقساط به سازمان مالیاتی پرداخت کرد. بهعنوان مثال صاحبین مشاغل میتوانند مالیات بر ارزش افزوده را در چند قسط پرداخت کنند. صاحبین کسبوکارهای کوچک و افرادی که فروشگاه دارند، باید توجه کنند برای پرداخت مالیات کارتخوان نیز زمانهای مشخصی معین شده است که اگر در زمان مقرر پرداخت نشود، مشمول جریمه خواهند شد.
مجموع فروش کالا
-----------------------------------------------
اظهارنامه مالیاتی، کارنامهای مالی از یک سال کاری یک شرکت یا شخص است که جهت محاسبه مالیات بر درآمد هزینهها، معافیتها و کسورات مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارائه میشود. این اسناد که بهصورت الکترونیکی از طریق وبسایتهایی مانند www.intamedia.ir و tax.gov.ir قابلتکمیل و ارسال هستند، درآمد فرد یا نهاد را نسبت به میزان مالیات قابل پرداخت محاسبه میکنند. به این ترتیب، مالیات بر درآمد بهصورت دقیق و عادلانه تعیین میشود.
تکمیل و ارسال بهموقع اظهارنامه مالیاتی، اهمیت ویژهای دارد چراکه در صورت ارائه ندادن آن به سازمان، ممیزین مالیاتی میزان مالیات را تعیین کرده و افراد ملزم به پرداخت آن خواهند بود.
- ۰۳/۱۲/۲۲