کمیسیون حقوق بین الملل
جمعه, ۱ تیر ۱۴۰۳، ۰۲:۰۳ ب.ظ
کمیسیون حقوق بین الملل به عنوان یکی از ارکان فرعی مجمع عمومی سازمان ملل با هدف تدوین وتوسعه تدریجی حقوق بین الملل ایجاد گردیده است.
و با تهیه پیش نویس یا طرح کنوانسیون ها در حوزه هایی که هنوز در حقوق بین الملل قاعده مند نشده یا رویه در آن هنوز به حد کافی توسعه نیافته، نقش ایفاء میکند. در سالهای ابتدایی تأسیس کمیسیون، موضوعات گوناگونی در دستور کار قرار گرفت و جانشینی دولتها یکی از مسائل چهارده گانه مهمی بود که جهت بررسی انتخاب گردید.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد (به انگلیسی: United Nations General Assembly یا UNGA/GA ) یکی از شش ارگان اصلی سازمان ملل متحد است که به عنوان ارگان اصلی مشورتی، سیاست گذاری و نماینده سازمان ملل عمل میکند.
هر عضو سازمان ملل متحد در مجمع دارای یک حق رأی میباشد و بیش از پنج نماینده در مجمع نخواهد داشت.
رأیگیری در خصوص مسائل مهم مانند حفظ صلح و امنیت، مسائل مربوط به بودجه و انتخاب اعضا با اکثریت ۲/۳ آرا صورت میگیرد و در خصوص مسائل دیگر با اکثریت ساده اتخاذ تصمیم میشود.
مجمع طبق ماده ۱۰ منشور، میتواند در خصوص هر مسئله یا امری که در چارچوب منشور قرار میگیرد یا در ارتباط با اختیارات و وظایف یکی از ارکان پیشبینی شده در منشور است بحث نموده، در مورد آنها توصیهنامه صادر نماید. تنها محدودیتهای وارده به صلاحیت مجمع عمومی عبارتند از:
عدم مداخله در اموری که ذاتاً داخل در صلاحیت داخلی دولتها است.
عدم مداخله در مورد اختلاف یا وضعیتی که شورای امنیت در حال رسیدگی به آن میباشد مگر آنکه شورای امنیت خود تقاضای مداخله مجمع عمومی را بنماید.
ارجاع تمام مسائل مربوط به حفظ صلح و امنیت بینالمللی که نیاز به اقدام عملی دارند به شورای امنیت، زیرا فقط شورای امنیت است که میتواند در مورد اقدامات عملی تصمیم بگیرد.
حث در مورد تمام مسائل و قضایایی که در چارچوب منشور قرار میگیرد به استثنای ماده ۱۲ منشور.
بحث و بررسی دربارهٔ هر مسئله مربوط به حفظ صلح و امنیت بینالمللی به استثنای مواردی که شورای امنیت مشغول انجام وظایفی است که طبق منشور به آن محول شدهاست.
انتخاب اعضای سایر ارکان اصلی (انتخاب اعضای غیر دایم شورای امنیت، شورای اقتصادی اجتماعی و شورای قیمومت به هنگام ضرورت.
معرفی یا انتخاب اعضای ارکان فرعی خود.
هماهنگ نمودن فعالیتهای مؤسسات تخصصی.
بررسی و ارائه توصیه دربارهٔ اصول همکاری در زمینه حفظ صلح و امنیت بینالمللی.
آمریت بر شورای اقتصادی اجتماعی و شورای قیمومت.
پیماننامه حقوق کودک یک کنوانسیون بینالمللی است که حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کودکان را بیان میکند. دولتهایی که این معاهدهرا امضا کردهاند موظف به اجرای آن هستند و شکایتهای راجع به آن به کمیته حقوق کودک ملل متحد تسلیم میشود.
- ۰۳/۰۴/۰۱